Odpověď z Magistrátu města FM

Dne 16.7.2018 jsme obdrželi odpověď od Magistrátu města FM na dopis ze dne 12.3.2018 ve věci, zda-li, primátor p. Pobucký se nedopustil minimálně přestupku, když na „facebooku“ zveřejnil záznam z průmyslové kamery a to videonahrávku s nebezpečnou jízdou autobusu přes železniční přejezd.

Z dopisu vyplývá, že Rada města projednala na své 110. schůzi a nepřijala žádné stanovisko, neboť k rozhodování v této věci není kompetentní. Podnět byl posouzen i přestupkovým oddělením Magistrátu města FM s tím výsledkem, že v daném případě se nejedná o žádnou skutkovou podstatu přestupku dle zákona.

Jako zdůvodnění je uvedeno – cituji z dopisu: „Městský kamerový systém využívá ke své činnosti v souladu s ust. § 24b  zákona č. 553/1991 Sb. Městská policie FM. Primátor p.Pobucký je přitom osobou, která ve smyslu § 3 citovaného zákona Městskou policii FM řídí. Zároveň primátor dle § 103 odst. 4 písm.e) zákona č.128/2000 Sb. O obcích, ve znění pozdějších předpisů odpovídá za informování veřejnosti o činnosti obce. Primátor zveřejněním videonahrávky neprosazoval svůj soukromý názor, ale vystupoval jako představitel statutárního města FM a jako osoba, která stojí v čele Městské policie FM.“

Závěrem konstatuje Magistrát města FM, že nepovažuje jednání primátora za jakékoliv zneužití pravomocí, jak se domníváme my.

Magistrát jako odpověď na naši „Výzvu cestujícím“, čtu ve Zpravodaji Rady Města FM, jak nás vedení neinformuje, že naše vedení nenavrhlo změny J.Ř v době dlouhodobých oprav, že naše vedení nemá připomínky vůči otáčení na Rivieře. (Dohledal jsem dopis od magistrátu ze dne 7.7.2016, kde tvrdí, že se již zpracovává projekt k vyasfaltování části plochy zeleně u vstupu do Janáčkova parku a snahou je zrealizovat v „letošním“ roce, tj.3 rok se snaží.)

 

   Na základě těchto „dopisních ataků“, jsme rádi (zástupci ve výboru za OD pp. Foldyna, Onderka, Soukup) přijali pozvání p. Pobuckého, které se konalo dne 19.7.2018.  V rámci jednání jsme se shodli, že je zbytečné se oslovovat přes Zpravodaj FM, popř. dopisy pro veřejnost a všechny další články v mediích budou stylizovány, tak aby občané FM, čtenáři nedocházeli k dojmu, že celá skupina řidičů OD je špatná.  (Přítomen byl i redaktor Zpravodaje FM, který konstatoval, že poslední výtisk je již v distribuci a obsah je obdobný předcházejícím článkům – bohužel.)

   Magistrát samozřejmě i nadále bude jednat s vedením v rámci MHD, ale přivítal by, ať podněty řidičů, které předáváme V OD zasíláme v kopii i na odbor dopravy. P. Pobucký závěrem konstatoval, že bude přínosem se setkávat častěji v pravidelných cyklech.

 

 

 

Zapsal:

Soukup Petr